Ансамбл за народни песни и игри „Филиграни“ – Охрид, Македонија
 • пријавени учесници – разиграно оро

  Zespol Zbojniczek - Poland
  KUD "Zahumlje" - Niksic, Montenegro
  Ruma - Serbia

  види повеќе

  Во Охрид, еден од најстарите градови на Балканот, град кој плени со својата убавина, град со богато историско и културно наследство на ден 01.01.2010 година е формиран Фолклорниот ансамбл „ФИЛИГРАНИ“. Истиот ансамбл работи во рамките на здружението за негување на македонскиот фолклор „ФОЛКЛОР“ – Охрид.

  •  Својте проби ги одржува во спортската сала при ОЕМУЦ „Св. Наум“ – Охрид, каде се наоѓаат и службените простории на ансамблот.

  Пробите се во:

  ПРВ Состав:

  Вторник: 20:30-22:30 часот
  Четврток: 20:30-22:30 часот

  ВТОР Состав:

  Четврток: 19:30-20:30 часот

  Сабота: 16:00-17:30 часот

  ПОЧЕТНА Група: 

  Сабота: 15:00-16:00 часот

  ВЕТЕРАНИ

  Вторник: 19:00-20:30 часот.

  видео
  пријатели
  социјални мрежи

  Unable to display Facebook posts.
  Show error

  Error: Unsupported get request. Object with ID 'AnsamblFiligrani' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
  Type: GraphMethodException
  Code: 100
  Subcode: 33
  Please refer to our Error Message Reference.