Ансамбл за народни песни и игри „Филиграни“ – Охрид, Македонија
 • пријавени учесници – разиграно оро

  Zespol Zbojniczek - Poland
  KUD "Zahumlje" - Niksic, Montenegro
  Ruma - Serbia

  види повеќе

  ПОКАНА

  Почитувани пријатели,
  И оваа година по девети пат ќе се организира фолклорниот фестивал “РАЗИГРАНО ОРО – 2015″ кој ќе се одржува во два термини од 02.07 до 06.07.2015 и 17.08 до 21.08.2015 година во Охрид Македонија.
  По повод овој фестивал сакаме да ве поканиме на учествувате на нашиот ценет фестивал на кој во изминатите 8 години учествувале повеќе од 5000 учесници од околу 350 ансамбли.

  Условите за учествање на фестивалот се следниве:
  -Бројот на учесниците не е ограничен.
  -Возраста не е ограничена.
  -Ансамблот мора да има подготвено една фолклорна точки од максиум 15 мин.
  -Партиципацијата за учество изнесува 89 евра по лице за 4 полни пансиони или 79 евра по лице за 4 полупансиони.
  -Сместување во 3,4 креветни соби секоја со купатило и WC.

  Организаторот на фестивалот обезбедува:

  – За 25 играорци , 1 гратис.
  – Награди за сите ансамбли на фестивалот.
  – Пијалоци за време на настапите
  – Професионални туристички водичи за запознавање на градот.
  – Стручни водичи за запознавање на градот.
  – Медицинска заштита во тек на официалните настапи.

  Програма
  – 1 ден -пречек на учесниците
  – 2 ден -разгледување на градот, дефиле на ансамблите во 19:00h, и свечено отварање. Прва фестивалска вечер.
  – 3 ден -слободен ден на плажа, во 20:00h втора фестивалска вечер.
  – 4 ден -09:00h посета на манастирот Св. Наум, 20:00h трета фестивалска вечер, затварање на фестивалот и доделување на наградите и признанијата.
  – 5 ден -испраќање на гостите

  Ве молиме учеството да го пријавите најкасно до 31.12.2014 год., а до 01.04.2015 год. да уплатите аванс за учеството, како би можеле да ви испратиме официјална покана. Исто така и да испратите аудио и видео записи.
  (Постои можност за продолжување и скратување на престојот.)

   

  ОГРАГНИЗАТОРОТ НА ФЕСТИВАЛАЛОТ Е АНСАМБЛОТ “ФИЛИГРАНИ” – ОХРИД

  Организационен одбор на фестивалот:

  Директор: Ѓорески Илија

  Финансов директор: Врангаловски Милчо

  Уметнички раководител: Александар Петроски

   

  АПЛИКАЦИЈА ЗА ПРИЈАВА НА ФЕСТИВАЛИТЕ (Македонска Верзија)
  Апликација за учество македонска верзијаsrpska verzija

   

  Спонзори на фестивалот:

  – Општина Охрид

  видео
  пријатели
  социјални мрежи

  Unable to display Facebook posts.
  Show error

  Error: Unsupported get request. Object with ID 'AnsamblFiligrani' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
  Type: GraphMethodException
  Code: 100
  Subcode: 33
  Please refer to our Error Message Reference.