Ансамбл за народни песни и игри „Филиграни“ – Охрид, Македонија
 • пријавени учесници – разиграно оро

  Zespol Zbojniczek - Poland
  KUD "Zahumlje" - Niksic, Montenegro
  Ruma - Serbia

  види повеќе

  • Датум: февруари 1, 2015

   Од 4-7 Март ансамблот “ФИЛИГРАНИ” ќе патува во Банско Бугарија по покана од ЦЕНТАРОТ ЗА РАБОТА СО ДЕЦА – БАНСКО .

  • Датум: февруари 1, 2010

   Ансамблот “ФИЛИГРАНИ” на 10 и 11 Април ќе гостува во Битола по покана на фолклорниот ансамбл “Плетенка”.

  • Датум: јануари 11, 2010

   Ансамблот својте проби ги одржува во спортската сала при ОЕМУЦ-“Св. Наум” – Охрид, каде се наоѓаат и службените простории на ансамблот.

  • Датум: јануари 10, 2010

   Пробите во новата 2010 година започнуваат на 21 Јануари во 20 часот за првиот состав и на 26 Јануари во 19 часот за почетната група.

  • Датум: јануари 1, 2010

   На предлог на Милески Трајан за прв претседател беше избран едногласно г-дин Милкоски Љупчо.

  • Датум: јануари 1, 2009

   Фолклорниот ансамбл “ФИЛИГРАНИ”-ОХРИД е формиран на 01.01.2010 година и истиот работи во рамките на Здружението на негување на македонскиот фолклор “ФОЛКЛОР”- Охрид. Основачкото собрание се одржа во хотел Сочева Порта. На основачкото собрание присуствуваа: Ѓорески Илче, Кецески Миле, Милески Трајан, Ѓореска Христина, Станчев Глигор, Милкоски Љупчо, Ѓорчески Џулијан, Ѓореска Верица, Спасеска Виолета, Тодороски Бранко, Симјаноски Зоран, Никола Јанев, Зоран Затаракоски, Милчо Врангалоски.

  видео
  пријатели
  социјални мрежи

  Unable to display Facebook posts.
  Show error

  Error: Unsupported get request. Object with ID 'AnsamblFiligrani' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
  Type: GraphMethodException
  Code: 100
  Subcode: 33
  Please refer to our Error Message Reference.